Ohlédnutí za Starcube

Při pohledu do kalendáře jsem s překvapením zjistil, že od účasti Spoteee ve StarCube (3 měsíčním start-up akcelerátoru) už uběhl více než rok. Vzpomínky však zůstávají stále živé a některé podnikatelské strategie a připomínky nám pomáhají dále.

StarCube od naší účasti doznal moha změn. Především je celý program od začátku veden v angličtině a do hry se dostávají také zahraniční týmy. To je velmi dobré kvůli zvyšování úrovně konkurenceschopnosti budoucích firem. Už v prvních stádiích se tak dají odhalit potenciální rizika při mezinárodní expanzi.

Při pohledu nazpět vidíme největší přidanou hodnotu v rozšíření základní představy o podnikání jako takovém, marketingové podpoře ze strany akcelerátoru a především o kontaktech. Právě velmi zajímavé vazby se daly vytvořit s lidmi, kteří se ve světě podnikání už dlouhou dobu pohybují. A jejich zpětná vazba byla mnohdy nedocenitelná.

Vždy, když se mě někdo zeptá, zda bych StarCube doporučil? Říkám ano, a to i dnes, rok a půl poté. Pokud jste StarCube ještě neprošli, přijďte se podívat například 13. května na závěrečné představení letošních projektů. http://www.starcubeshow.cz/ Určitě bude na co se dívat.

Honza


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nikdo nemá rád spam. Proto pro vás máme malé ověření. *